Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1726 niezalogowanych)
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
Sethur wpadł napisał nic konkretnego -- bez żadnego mądrego stwierdzenia do tematu , i uciekł dalej > nie wiem w jaki sposób ty gościu odprowadzasz tutaj podatki , chyba tez pewnie korzystasz z jakiegoś indexu żywieniowego jak co niektórzy-- ale widzę że jesteś w Norwegii , pracujesz i możesz coś na ten temat powiedzieć -- ale pochwal się koledze z podwórka jak przyjedziesz kiedyś do Polski co ty tu nie masz i czego ty nie wiesz-- powinien ciebie posłuchać

Nie uciekl, tylko mial cos lepszego do roboty, niz czytanie tych bredni.. Odpowiedz na temat zostala wczesniej udzielona.. na tyle, na ile zostalo postawione pytanie.. Gdybaszczosc nie jest moim hobby.. Podatki place.. a precyzyjniej to co miesiac lekko nadplacam zaliczki, nie korzystam z listopadowej ulgi, i nie korzystam z indeksow... hehehe.. noo, chyba, ze akurat spieniezam jakies akcje.. Do Polski nie jezdze, bo i nie mam po co... Pudlo z w kategorii ''psychologiczny portrecizm''.. probuj dalej dzielnicowy..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
bredni ??? ty w ogóle człowieku zastanawiasz się nad czymś ??? cy już ilość oklasków na forum przesłoniła ci oczy i rozum - nie interesuje mnie co robisz tutaj gdzie jeździsz , czy masz akcje itd. bo nikt się ciebie o to nie spytał ?? jedynie o podatek mieszasz się jak małe dziecko -- jak ktoś nie wie co napisać to pisze zawsze o czymkolwiek byle nie w temacie --- nie wypowiedziałeś się tutaj faktycznie Sethur o niczym tylko dopisujesz kto ma racje a kto jej nie ma ---- napisz coś , ja chętnie poczytam ale w temacie --- nie z góry piszesz o bredniach jak nie masz żadnego konkretnego uzasadnienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Powiatowy... Piles - Nie pisz(!)..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
no widzisz Sethur , jak zwykle to samo piszesz , o niczym

nie piłem , bo nie mam z kim a sam nie piję (no chyba że piwo) , bo wódki sam nie piję-- na tyle jestem kulturalny że nie piję sam-- i jeszcze nie doszedłem do takiego stanu żeby to robić .

podaj namiary to może wpadnę z flaszką i wypijemy --- normalnie po ludzku -- jeśli wiesz o co chodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:

podaj namiary to może wpadnę z flaszką i wypijemy --- normalnie po ludzku -- jeśli wiesz o co chodzi

Nie Guru(?).. nie wiem o co chodzi.. i nie, nie napijemy sie..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
trudno nie napijemy się i pewnie nigdy nie spotkamy , w realu .. nie mam żadnych intencji homoseksualnych , albo zbrodniczych hahahah

nawet nie wiem czy by mnie żona puściła na picie, piszę tak bez pytania ---- trzym się Sethur i bez obrazy jak już piszesz w moją stronę i chcesz mnie obrazić to napisz konkretnie z przekleństwem bo nie lubię takiego dziamdziania , i owijania tematu od d..y strony --pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Mylisz sie, pracodawca moze odciagac za malo podatku. I moze to nawet robic swiadomie. Jeden z moich bylych pracodawcow tak wlasnie robil. Ludzie byli zadowoleni, wydawalo im sie, ze tak dobrze zarabiaja. Niestety po rozliczeniu przyszlo rozczarowanie jak trzeba bylo doplacic te 40 tys. podatku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Elise napisał:
Mylisz sie, pracodawca moze odciagac za malo podatku. I moze to nawet robic swiadomie. Jeden z moich bylych pracodawcow tak wlasnie robil. Ludzie byli zadowoleni, wydawalo im sie, ze tak dobrze zarabiaja. Niestety po rozliczeniu przyszlo rozczarowanie jak trzeba bylo doplacic te 40 tys. podatku.

Swiadomie(?).. raczej nie, bo nie ma w tym zadnego interesu, noo... moze poza wlasnie daniem odczuc, ze dobrze placi Zwykle to nie pracodawca rozlicza podatek, tylko jego ksiegowy.. i niestety, bledy zdarzaja sie nagminnie, najczesciej ksiegowy bierze pod uwage dane z niewlasciwej tabeli, bo co za roznica 7103, czy 7301.. hehe.. tylko ile osob uwaznie przeglada swoje kwity(?)..

Z drugiej strony to, co pracobiorcy deklaruja jako oczekiwany dochod zazwyczaj odbiega od stanu rzeczywistego.. Wielu zaniza swoje oczekiwane zarobki, a zawyza odpisy w przekonaniu, ze jakos to bedzie, bo przeciez w tabeli jest napisane, ile placa .. tak samo nawiasem mowiac robia z licznikami pradu.. coby za ktoryms razem nie doplacac.. a za kolejnym biegna po kredyt..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Sethur napisał:
Swiadomie(?).. raczej nie, bo nie ma w tym zadnego interesu
Pewnie i nie, ale bolesne to bylo. A uczy to, ze te kwity trzeba dokladnie sprawdzac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Sethur napisał:
tak samo nawiasem mowiac robia z licznikami pradu.. coby za ktoryms razem nie doplacac.. a za kolejnym biegna po kredyt..
NO właśnie tak zrobił Mój znajomy Norg... ,z poprzedniej pracy... , przez dwa lata brał prąd poza licznikiem i to takie wielkości ,że ho... ho... i jeszcze więcej ...

Jak go namierzyli to po podliczeniu z karami i miesięczną odsiadką /była Normalna sprawa karna/ chłopina płaci ponad 300tys.Nok.
Nie pomyślał , że poza jego licznikiem w domku , na osiedlu jest jeszcze DWA INNE , w systemie narastająco -zbiorczym...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok